Conferința Managementul Performanței 2014, Ziua 2: Dezvoltarea unui plan de performanță a angajaților

Modul III CMPRO 2014

Modulul dedicat Managementului Performanței la nivel individual a fost încheiat de către Alexandra Blaga, Specialist Dezvoltare Organizațională pentru The KPI Institute. Prezentarea „Dezvoltarea unui plan de performanță a angajaților” a punctat următoarele teme:

  • Semnificația nivelului individual al performanței;
  • Valorizarea angajaților;
  • Dezvoltarea planului de performanță la nivelul angajaților;
  • Managementul performanței la nivel individual.

Dezvoltarea unui plan de performanță în 3 pași
Dezvoltarea planului de performanță este un proces formal, iar scopul final al planului de performanță este să ajute la monitorizarea, măsurarea, evaluarea și recompensarea performanței. Totodată, de subliniat este și faptul că un plan de performanță bine definit are capacitatea de a dezvolta competențe, de a modifica comportamente și de a îmbunătăți performanța angajaților.

În prezentarea susținută, Alexandra Blaga a discutat despre posibilitatea dezvoltării unui plan de performanță a angajaţilor ușore de urmat  în 3 pași. Etapele de parcurs în acest sens sunt enumerate în continuare:

  • Identificarea nevoii – în această etapă decizia de dezvoltare a unui plan de performanță este fundamentată pe evaluarea stării actuale, stabilirea nivelului ce se dorește a fi atins și stabilirea mijloacelor folosite;
  • Identificarea aspectelor critice – aspectele critice sunt identificare urmărind impactul asupra businessului și a istoriei documentate, luând în considerare cazuri similare din trecut;
  • Stabilirea factorilor – determinarea aspectelor care urmează a fi schimbate presupune identificarea intervalului de timp, definirea obiectivelor și standardelor, determinarea resurselor și identificarea efectelor.

Beneficiile dezvoltării unui plan de performanță
Planul de performanță a angajaților are următoarele avantaje:

  • Oferă o perspectivă generală și obiectivă asupra performanței;
  • Asigură alinierea și consecvență în rândul angajaților;
  • Asigură claritatea în ceea ce privește responsabilitățile și prioritățile angajaților.

Aspectele abordate în cadrul acestei sesiuni și conceptele tratate au fost de real interes pentru toți participanții, care au avut intervenții în timpul prezentării și au dezbătut tema performanței angajaților pornind de la ideile expuse.

The KPI Institute Romania 29 Octombrie 2014 Evenimente, Măsurarea Performanței, Performanța individuală Taguri: ,

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

Your email address will not be published.This is a required field!

<small>You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes:<br> <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>